Kynologisch gedragstherapeut

Ik ben Charlotte Engelen. Afgestudeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut bij Dogvision en O&O, mama van Foss en partner van Tom. 

 

Als eigenaar van twee honden, Beau en Guus, heb ik denk ik alles fout gedaan wat je maar kan verzinnen.

 

Ik zal jullie een stukje meenemen in mijn 'hondenreis'. Ik ben afgestudeerd jurist en heb daarnaast vakken van humane psychologie gevolgd. Na mijn studie heb ik jaren gewerkt als bewindvoerder en curator. Van de één op andere dag heb ik ontslag genomen. Dagenlang achter de computer zitten was niet iets wat mij gelukkig maakte.

 

In de tussentijd hadden mijn partner en ik een hondje geadopteerd. Beau. Beau is een Roemeen. Zij was negen maanden toen ze bij ons kwam. Voordat we het wisten zaten we in de auto met een hond op schoot. Ze had een oranje touw om haar nek geknoopt en wilde niks van ons weten. Toch wist ik zeker dat Beau en ik vriendjes zouden worden. Dat laatste werden we zeker, maar dat heeft wel bloed, zweet en tranen gekost. 

 

Ik wilde meer weten over Beau. Ik wilde haar leren begrijpen, maar bovenal: ik wilde dat ze als huishond ging functioneren. En daar sta je dan met je hondje op het trainingsveld bij de hondenschool. In de eerste minuut had ze al een trainer gebeten. 

 

Vervolgens heb ik alle adviezen van hondeneigenaren, ongeschoolde trainers, buren en familie aangehoord. Iedereen heeft een mening over hoe je een hond moet trainen en/of moet opvoeden, maar het was niet de manier waarop ik het wilde. Ik wilde Beau begrijpen en haar veiligheid bieden. Ik begon met het volgen van cursussen en ben jarenlang trainer geweest bij Hondenschool Nunspeet. 

 

Na mijn ontslag heb ik de keuze gemaakt: ik ga weer naar school voor de opleiding kynologisch gedragstherapeut. Ondertussen ben ik afgestudeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut. Mijn droom is werkelijkheid geworden: honden en hun eigenaren verder helpen. 

 

Ondertussen gaat het met Beau goed (!), behalve als we een kat tegenkomen op straat..

 

Inmiddels hebben we een tweede hond, Guus. Guus was drie jaar toen hij bij ons kwam wonen en is niet meer weg te denken uit ons gezin. 

 

Omdat ik weet hoe leuk een hond is, maar ook hoe zwaar het kan zijn om een hond op te voeden, wil ik andere mensen hierbij ondersteunen en begeleiden. Heb jij een hond waarmee je tegen problemen aanloopt? Wil je meer weten over de opvoeding van honden? Of wil je gewoon op een ontspannen manier trainen? Dan maak ik graag kennis met jou en je hondenvriend! 

Even voorstellen 

Opleidingen en Certificaten 

 

  • Gediplomeerd 'Kynologisch instructeur' (Dogvision en O&O)

  • Gediplomeerd 'Kynologisch gedragstherapeut' (Dogvision)

 

Om up to date te blijven en niks te missen over alles omtrent honden, laat ik mijzelf jaarlijks bijscholen. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste onderzoeken, ontwikkelingen in de hondenwereld en trainingmethodes.